Geef je een feestje op de Wenckehof?

Wees sociaal en vermijd boze buren of politie! De volgende tips hebben zich bewezen en zullen je zeker helpen. - Kondig je feestje op tijd aan. Datum, tijd, blok, huisnummer en andere info. - Herhaal je aankondiging op de dag zelf en vraag buren bij je aan te kloppen wanneer er iets is. Tijdens het feestje gaat communicatie via facebook niet handig werken. - Luister daadwerkelijk naar de buren die langskomen. Hebben ze veel last? Doe er iets aan. Vaak is het voldoende een beetje rekening te houden met de overlast, je hoeft niet gelijk het hele feestje af te breken. - Nodig je buren uit om gezellig mee te doen!

 

Houd de Wenckehof schoon!

Afval hoort in de grote bakken aan de straat voor blok B, C of E. Laat geen afval of vuilniszakken slingeren in het blok! Binnen no time hebben vogels en katten er een zooi van gemaakt, als het dat niet al was. Heb je een vuilnisbak buiten voor je deur staan? Let er op dat die kan omwaaien of dat dieren ermee aan de haal gaan. Besef je dat er een boete staat op dit soort vervuiling. Zorg dat je je eigen troep opruimt.

 

Kakkerlakken – Wat te doen

Heb je kakkerlakken gespot in je container? Lees dan hier wat je moet doen om er zo snel mogelijk vanaf te komen.

Neem contact op met de Key: Via de site http://studenten.dekey.nl/ik-huur-bij-de-key/reparaties-onderhoud/reparatieformulier/ kan je op het reparatieformulier aangeven dat je last hebt van kakkerlakken. Bij het meerkeuzemenu onderdeel vul je ongedierte in en bij korte omschrijving van het probleem schrijf je op dat je last hebt van kakkerlakken. Als je er veel hebt neem dan ook contact op met de huismeester, hij kan je alvast kakkerlakkendoosjes (lijmvallen) meegeven waarmee je ze lokt en vangt. Zodra de Key je reparatieformulier heeft ontvangen word je gebeld door Excellent ongediertebestrijding om een afspraak te maken. Ze zetten kakkerlakkendoosjes neer (als je die zelf nog niet had aangebracht) en brengen meerdere keren gif aan om de kakkerlakken te bestrijden.

Herken de kakkerlak
De Nederlandse kakkerlakken zijn vrij klein en kunnen soms meer op een soort torretje lijken. Ze zijn ’s nachts actief en houden zich overdag schuil op warme donkere vochtige plekken, vooral de keuken, achter de koelkast en de meterkast zijn favoriet. Kakkerlakken verspreiden zich gemakkelijk via kieren, ventilatiekanalen en de doorvoeren van leidingen. Als je van buren gehoord hebt dat ze last hebben van kakkerlakken let dan extra goed op in je eigen container. Kakkerlakken planten zich snel voort en kunnen gemakkelijk een plaag worden, bestrijding is daarom altijd nodig! Onderneem meteen actie, ook als je ze maar heel af en toe ziet.

Preventie
Houd de container heel goed schoon, met name de keuken, om een kakkerlakkenplaag tegen te gaan. Vaak luchten helpt, omdat de kakkerlak niet van tocht houdt. Ook een lagere temperatuur in huis werkt preventief. Laat 's nachts nergens water staan of vochtige doekjes liggen. Kakkerlakken liften gemakkelijk mee met wasgoed en tweedehands spullen. Controleer deze spullen en maak ze goed schoon.