Praktische informatie

Oplevering van je woning

Niet tevreden over je woning of zijn er dingen kapot na ontvangst van de sleutels? Meld dit dan schriftelijk per e-mail naar studentenhuisvesting@dekey.nl binnen acht dagen na ontvangst van je sleutels. Eventuele reparaties worden dan gratis uitgevoerd.

Inschrijven gemeente

Binnen vijf werkdagen na het ingaan van het huurcontract moet je je op je nieuwe adres laten inschrijven in de basisadministratie van de gemeente. In Amsterdam kun je je op het stadhuis of op elk stadsdeelkantoor inschrijven op je nieuwe adres. Het is ook mogelijk om je inschrijving in de basisadministratie online te regelen. Dit kan via de website www.loket.amsterdam.nl Onder 'verhuizen/vestigen' kun je een digitaal formulier invullen, printen en opsturen.

De Key werkt met campuscontracten voor de duur van de studie. Dit betekent dat je als huurder van een container aan de Wenckebachweg ingeschreven moet staan als voltijd dagstudent aan een MBO, HBO of universitaire onderwijsinstelling in de regio Amsterdam. Als je niet meer studeert moet je zelf de huur binnen zes maanden beëindigd hebben. De Key controleert regelmatig of je nog studeert. Meer informatie over het campuscontract vind je op https://www.dekey.nl/pdf/voorbeeld_campuscontract_containerwoning.pdf

Huisbewaring – Onderhuur

Ga je voor je studie of stage naar het buitenland? Dan is het mogelijk om je woning – onder bepaalde voorwaarden – in huisbewaring te geven. Dit kan voor een periode van minimaal drie maanden en maximaal één jaar. Als je van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, log dan in op www.dekey.nl. Doe dit wel op tijd, minstens een maand voordat de huisbewaringsperiode in moet gaan. De afhandeling van het verzoek kost enige tijd. Vragen kun je mailen naar studentenhuisvesting@dekey.nl t.a.v. Stefan van Bronswijk

Handigheidjes

Als de deurbel blijft bellen, dan is er waarschijnlijk water in het contact gekomen. Als je de deurbel open schroeft is het probleem vaak al opgelost. Je kan er ook voor kiezen om de batterijen eruit te halen.

De brandmelder wil ook weleens afgaan zonder dat er brand is. Controleer of de batterijen nog vol zijn en vervang ze indien nodig.

Je mag je container aan de binnenkant verven maar de kleur moet echter wel overschilderpaar zijn zodat de volgende bewoner geen last heeft van jouw kleurenvoorkeur. Houd bij het leggen van een vloer rekening mee dat de vloer niet hoger wordt dan 1 cm, vanwege de deuren die anders niet meer opengaan. Boren kan je het beste doen op de latjes van de muren/plafond, daarbuiten kan je het beste hollewandpluggen gebruiken.  Een douchegordijn kan je met een beugel in een hoek van 90 graden gewoon ophangen. Je kan in de badkamermuur boren. Er zijn ook mensen die de stang gewoon in de breedte hebben opgehangen

Een containerwoning is een zelfstandige woning en bestaat uit een eigen voordeur, keuken, douche en toilet. Elke woning is voorzien van een 50 liter warmwaterboiler t.b.v. keuken, wastafel en douche. Er is een aanrecht (aanrechtblad ruim 200 cm) met mogelijkheid om een tafelmodel koelkast te plaatsen (let op met diepte van het aanrecht: 55 cm). Ook heb je een eigen balkon van 1,5m x 1,5m. De begane grondwoningen hebben een eigen tuintje van ca. 2,5m x 1,5m. Verder heeft elke container een eigen postvak aan de buitenkant van het blok. De ramen zijn van dubbelglas en de verwarming wordt voorzien van warm water door de collectieve gasgestookte cv-installatie. In de meterkast is een eigen zekeringskast voor de elektra te vinden en de aansluiting op internet (surfnet). In de hal van de woning hangt een halofoon met spreekinstallatie en deuropener. De gordijnen zijn van brandwerend materiaal gemaakt.

Afmetingen

Afmetingen ruimte onder aanrecht (koelkast)
Breedte: 78 cm
Diepte: 60 cm
Hoogte: 84 cm
Afmetingen la
Breedte: 50 cm
Diepte: 41 cm
Hoogte: 12 cm

Verhuizen
Verkopen van spullen kun je het beste doen in onze marktplaats sectie.