Belasting en toeslagen

Verzekeringen

Zorg dat je een goede inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Je kunt bij schade aan je inboedel (door bijvoorbeeld lekkage of brand) deze niet verhalen op De Key. Veel banken bieden een goede verzekering speciaal voor studenten. De Key is centraal verzekerd tegen glas- en stormschade. Je betaalt hiervoor via de servicekosten.

Huurtoeslag

De meeste huurders op de Wenckebachweg hebben recht op huurtoeslag. Om te kijken of je daarvoor in aanmerking komt en om huurtoeslag aan te vragen kijk je op www.toeslagen.nl Je kunt ook bellen met de BelastingTelefoon: 0800 0543.

De bedragen die in aanmerking komen voor huurtoeslag zijn:

Kale huur, elektra collectieve voorzieningen, schoonmaken en huismeester. Let op , alle bedrag inclusief BTW doorgeven.

Zorg dat je alleen deze bedragen doorgeeft! Geef je ook andere bedragen door dan krijg je teveel huurtoeslag en zal je dit terug moeten betalen.

 

Te lage huurtoeslag?

De Key stuurt maandelijks een bestand naar de Belastingdienst met alle wijzigingen die betrekking hebben op de rekenhuur. Dit kan een wijziging zijn in de netto huur maar ook in de servicekosten. Als de hoogte van de huurtoeslag plots veel lager is dan voorheen dan heeft De Key mogelijk de bedragen exclusief BTW doorgegeven. Dit kan grote gevolgen hebben voor het bedrag aan huurtoeslag dat wij ontvangen.

Helaas is het voor De Key niet mogelijk om nieuwe bestanden te sturen naar de Belastingdienst met de juiste bedragen. Dit kan pas weer voor de eerstvolgende maand en helaas niet met terugwerkende kracht.

Gelukkig kunnen wij deze bedragen zelf wel met terugwerkende kracht aanpassen en lopen wij uiteindelijk geen inkomsten mis. Is je huurtoeslag dus ineens veel lager dan voorheen dan kun je rekenhuur opnieuw doorgeven aan de belastingdienst via www.toeslagen.nl. Zorg er voor dat je de laatste huurspecificatie hebt zodat je de juiste bedragen in kunt vullen. Heb je de laatste specificatie niet dan kun je contact opnemen met de woonservice van De Key op telefoonnummer 020-6214333.